Monday, 31 December 2012

SPEECH

Assalamualaikum !
Kali kedua update blog memalam cenggini
Jeng Jeng Jeng .......
Bosan bosan duduk rumah, buat lah something yang berguna
yee dak ? :D

Saya suka dok kira kira umoq ni
Dari umoq 18 sampai la ni 20 y/o
Tak tahu lah kenapa,fikir makin lama umur makin meningkat
Perangai still sama
#MUHASABAH DIRI, hmmm
Nothing special in this year (2012) for me
 unless there is a loved one in sight .
- Able to know who can make me happy .
- Many problem in this year .

Hajat yang belom tercapai untuk tahun 2012 ni :
- Kata nak buat lesen kereta tapi
nta, berzaman . Pakai duet sendiri,koyakk der!
- Result semester takde pon menaik :( 
mendatar jee dari semester lepas . 
- Nak pergi VACATION dengan kawan kawan 
tapi
mak tak bagi , aduhaii sedih :(
emak cuba mempraktikkan anak dia seperti umur 12 tahun .

And I hope, for next year (TOMORROW) hehe
apa yang dihajati tahun sudah tercapai .
- Semoga saya sihat selalu dan dikelilingi orang tersayang .
- Semoga saya lebih fokus dekat study, last sem da :(
- Semoga Allah merahmati hidupku sekeluarga :)

Haihhhh sudah la, tak mau tulis banyak .
Nanti orang bosan nak baca :D
bye ! 

GOOD BYE 2012
and 
WELCOME 2013



Friday, 7 December 2012

Amazing, I can do it!

Selamat malam Hensem, Cantik & Comel :)

Wooooo macam first time pulak saya update entry
pada malam sebegini :D
Malam malam cenggini la , kadang kadang idea timbul
macam ikan kat parit tu timbul . plupp!! ehhehe
Last my update is about My hensem tapi entry kali ni
tak mau cerita pasal dia .
Kita tukar title laen pulak .

Macam mana nak mula cerita ni pon tak tahu la .
Haaa macam ni la,keputusan yang saya buat ni takde la terburu buru sangat tapi disebabkan hati kata 'AMEK LA , AMEK LA'
saya pon dengan iklas nya amek .
Amek apa ??
Amek order laaa . HEHE 




First time dalam hidup saya taw buat order untuk orang .
Selama ni buat saje suka suka , 
yeela, benda senang nak buat na takut apa kann .
Yee memang senang bagi orang yang selalu buat .
Tapi bukan orang macam saya :DD

Saya namakan dia APAM POKALDOT 
hihihi padahal tu memang nama dia pon ;p
Hushhh takut sgt hari tu tak jadik sebab kita buat 
untuk orang kan mesti la nak yg perfect! XD


Taraaaaa taraaa!

Haaaa yang ni special case . hihi
Laen pulak cerita nya ni .
Ini sebenarnya takde pon orang order tp
just untuk suka suka ,

Adek kesayangan kita tu haa suruh buat .
Haihhhhh nampaknya dia suka makanan2 pastry ni macam saya :p
Tengok la, hiasan pon hiasan kanak2 :DD
Naseb baek la kakak nya ni rajen na buat .
Dapat resipi ni pon daripada buku Barbie dia 
hihi 

Okey la, gtg . Malam da ni .
otak da mula slow :D
Good Night lover! :)





Friday, 26 October 2012

SPECIAL FOR YOU Part 2

Hye awak encik blog :D
Lama saya tak jumpa awak kann2 ?!
Sorry da lama tak layan awak ;D
Sebab banyak sangat kerja pastu pulak takde idea nak update ;D
Dengan presentation praktikal nya,
dengan report nya lagi . Haaihhhhh

Sebenarnya kann , hehe malu la nak cakap :$
*pipi da blushing blushing*

I nak cakap, HAPPY ANNIVERSARY sayang :*

-TIBA TIBA-

Yang ke ?? Jap! *tengah kira kira, HAHA
Yang ke 1 year 2 months :DD
Haiyooo sorry la Encik Hensem,I baru na wish :)
I malu la nak wish sebab nanti You kata
I jiwang pulak :/
Pejam celik pejam celik 1 tahun da kita kan .
I hargai apa yang You buat pada I :*
Even kadang kadang tu You buat benda yang
I taksuka! huh! 

Terima kasih la wahai Encik Hensem 
sebab belom serik dengan I lagi .
Yee I tahu I degil, tak dengar cakap You .
Tak fikir sebelum bercakap .
I minta maaf untuk 1 tahun ni .
2 bulan punya tunggu anniversary tahun depan
yee baru I minta maaf , HEHEHE

When I look into ur eyes its like 

watching the night sky or a
beautiful sunrise there's so much they hold :)

Haaaa You penah cakap macam ni dekat I .
Comel gila You cakap macam ni, yela
You jarang puji I .
Sekali puji, haa amek kau .Kembang semangkuk !!
HAHAHAHA
Selama 1 TAHUN 2 BULAN dengan You,
I belajar macam macam benda :)
And kadang I pratik kan, dan kadang I buat tak tahu je ;D
Sebab I malas nak dengar, You cerita macam style nenek nenek .HAHAHAHAHAHA

You teach me how to be a good attitude with other people. 
You help me to solves a problem with my best friends. 
You teach me how to control myself if I was angry with someone.

I tak tahu la You faham ke tidak apa I tulis ni .
I tak terrer sangat nak cakap BI macam orang laen tapi
I try :)
If You rasa You faham, makna nya I terrer la BI kann2 ;O
HEHEHE

* eh! kenapa macam nak sedih sedih ni pulak ? :/

I macam rasa, semalam 25Oct2012 is the first our anniversary :)
Kannn :) sebab I happy gila .
Tak penah penah I gelak besar dengan You semalam .
Even I kena awal balik rumah pon, I tak fikir langsung :*
Hmmmm :) 
Thanks again happy kan I Encik Hensem ;)

Last word from me, sayang You Encik Hensem ! :)

Thursday, 25 October 2012

Salam Aidiladha

Selamat Pagi !!!

Selamat Hari Raya AidilAdha
:*
Takde masa nak updated blog, ,maaf ^_^

Awak awak saya nak cakap ni, maafkan salah silap saya yee ?
Halalkan makan minum saya selama ni :(

Raya haji tahun ni tak berkesempatan 
nak tengok lembu dengan kambing dekat surau .
Akibat busy sangat dekat uma .

Friday, 17 August 2012

Selamat Hari Raya ^_^


Assalamualaikum !!!
Apa khabar awok ? hihi
Sory laa da lama gila tak menjenguk :O
3 bulan lebey saya berpraktikal, 
takde masa nak update ...
Nak nyanyi nie nak nyanyi,
dengar taw !
Selamat Hari Raya Aidilfitri Mulia
Ampun Maaf dipinta mensuci hening dosa .
Okey, stop gelak laa -,-'

Saya Nur Fadilah Binti Mohammad Omar
ingin meminta ampun dan maaf kalau
kalau saya ada buat salah antara
sedar / tidak . 
Kalau ada makan yang belom terbayar tu
minta halal la yeee ;D
haaaa apa lagi ehh ??

haaaaa tu je la na cakap , HEHE
*duet raya takdok ehh .bye !



Monday, 4 June 2012

HAPPY BIRTHDAY KAWAN

Assalamualaikum peeps!


Lama yang teramat sangat tak story kan .
Busy da sekarang dengan kerja kerja dan kerja :D
Now 4June 2012 saya sedang berpraktikal!! 
huh! Nak cari tempat praktikal yang senang untuk 
diri sendiri pun susah . Haihhh! apalah nasib .


Okey stop cerita pasal praktikal .
Sekarang nak nyanyi pulak .
Kesah pulak aku suara aku sedap ke tidak ?! :p
Yang penting aku nak nyanyi untuk orang paling special :)


Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to Aishah Ali,
Happy Birthday to you!


Sorry kau yang kena call aku semalam :D
I wish you may God bless You sayang :)
Semoga apa yang dihajati tercapai.
Aku sentiasa ingat kat kau .
Jaga diri babe!
Ingat ku dalam doamu .
Cewaaahhh! HAHAHA





I LOVE YOU n I MISS YOU babe! :)

Sunday, 15 April 2012

SPECIAL FOR YOU

Assalamualaikum kekanda yang disayangi <3
hewhewhew ~~


Berbesar hati nie na cerita pasal You
even You da tahu !
Haishhhh
Susah na buat apa2 surprise untuk You , mesti kantoi punye :p


I tak ingat tarikh I kenal dengan You tapi yang I ingat 
masa tu I tengah dalam sem 2 :D gattal :p
I tak tahu pulak rumah You depan rumah I tapi bila I terserempak
dengan You depan lift kot baru I tahu :) hihi
Da na dekat setahun kot kita kawan , 
I'm really sorry kalau ada buat You kecik hati selama dekat setahun nie(memang ada kan )


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
You ingat tak nie 


MASA DENGKI NGAN KITA . N YAA I NAK BUAT KENANGAN DALAM HIDUP I PADA MALAM LEPAS DEEPAVALI :) IF I ADA SATU PERMINTAAN, I NA BENTIKAN BULAN . XTAU SAMPAI BILA .. NAFSU XPENAH PUAS KAN ? SO I NAK TENGOK YOU SMILE :)  


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 


Mesti pipi You tengah merah2 macam pakai blusher kann
hahaha
Mesti You ingat I da delete kan ayat tu ? :P
I tak pernah delete laa :)
Cerita tu cerita sebelum You pergi praktikal !
Malam Deepavali kita lepak kann :)
You na tahu ke tarikh tu bila ? hihi
27 / 10 / 2011 laa You . Hari terakhir I lepak dengan You :)
Na nangis pon ada tapi I tahan , malu la I nangis depan You haha
Sebelum You pergi praktikal , You banyak gila bagi nasihat until sekarang !
Kalau la boley dikira berapa banyak You bagi , I rasa ade laa
sehelai kertas tp I je buat derkk je apa You cakap .
I degil ! :p


Bila You takde depan mata I baru I terasa :'(
Tapi sekarang, You ada depan mata I ;)
hihi <3 :*
You paling marah kalau I tak dengar cakap You ann
tapi I suka kalau You marah I .
Sebab You tolong ingatkan I . Then I buat lagi hihi
# Kali kedua I ikut You pergi Melaka, then I TERBELI kasut kat Brands Oulet, I nampak riak muka You .
Hadoiii You da moody dengan I, I terasa gila tapi I diam je sebab I tahu memang salah I pon .
# You banyak mengajar I woo tapi kadang2 I lupa apa yg You ajarkan .
Satu hal lagi, You suka berleter macam mak nenek hihi 
Sampai I takde chance na bercakap . 
Haishhh

Sorry . 
Haaa SORRY tu pon You ajar :)
I tak pandai na pujuk You bila You tgh marah . 
Kang tak pasal2 I kena maki ngan You , sebab tu I tak pujuk You .
I biakan You reda dulu then baru pujuk .
Sorry lagi :D
I tak pandai na romantik2 ngan You tapi I reti na gedik2 ngan You :D hihihi


Haishh banyak You ajar I :)
Terima kasih :))
Terima kasih sebab bawak I pergi Broga !
Terima kasih sebab bagi I ikut korang pergi Melaka 2x !
Terima kasih sebab selalu ada dengan I walaupon I cakap dengan You dulu I bosan jumpa You tiap2 hari !
Terima kasih sebab You tolong I kembalikan mood I bila I tengah marah ke tengah sakit hati ke :)
Terima kasih sebab belanja makan dengan wayang even I takna You bayarkan !


Haaaa You na tahu kenapa I tak kasik You bayarkan ?
Sebab You da banyak sangat tolong I :)
You na tahu ke apa yang You tolong ? 
Haaaa banyak . You je tak perasan :D
Haishhhhh Tapi You degil! You bayar jugak .
Tu I geram dengan You . Orang lain akan cakap, 'biasa la tu' .
Tapi I tak biasa :P
Sekarang da tahu kann ? ;)
You bagi nasihat dekat I pasal nenek I :)
Pasal kawan2 I :)
Woo kena bagi sijil penghargaan nie kat You hihi


Lastly, I na pergi praktikal da . 
So, I takna You risau, I pandai jaga diri I :)
Kalau You takde dengan I masa I susah nanti, orang2 sekeliling I akan tolong :) Jangan risau laa okey .
I tinggal kan You 4 months dengan keadaan You yang terurus .
I takna lepas I habes praktikal, rambut You da panjang balik!
I takna You gemuk balik !
I na keadaan yg sama camana I tinggal kan You sebelum nie , okey ? :)
I pergi praktikal dekat je, jangan na sedih2 sangat :p 
hihi
I jaga gelang nie :)


# Takna cakap bye, bye bererti meninggalkan orang yang kita sayang . ( Ayat You) hihihi


[sayang You , H ]


Papai, hihi :p



Saturday, 7 April 2012

MEMORY RESERVE

Assalamualaikum :)
Last entry 26 MARCH 2012,
hari ni 7 APRIL 2012 .
Kira2 lama la jugak .
Since masuk sem3 ni busy je memanjang
sampai na study pon kadangkadang malas 
sebab penat .
Dengan keadaan aku yang tak sihat dekat seminggu ni
lagi malas na update blog, cek email semua :D
Sekarang musim demam kan, 
aku pon da berjangkit. huh!
Orang perempuan bukannya gedik takna makan ubat,
tapi saje na menggedik ^_^
Kena paksa banyak kali suruh makan baru na makan :)
Saje na manjamanja :*


Demam, demam jugak .
Kelas kena pegi siang ke malam .
And , 5 APRIL 2012 last class untuk pra-praktikal 
[COMMERCIAL CLASS kami panggil] .
Lepas ni takde da balik kelas malam :'(
[will be missed]
Rindu na lipat chair cloth, cuci cutlerys, 
gurau senda dengan MISS AMY:)
Takde da amekamek picture lepas briefing :)
Tak merasa jadik server, steward :)








[ Dalam kelas with my group and kitchen group]



[ bergambar dengan Chef Zul and Sir Elias, FORMAL]

[HURAAYYY!]

Last day untuk Commercial Class :)
Happy amek picture untuk kenangan :))
Taktaw na kata pa da .


Next .....


Memandangkan hari tu kami last day,
aku punya MOD ada buat something untuk batch kami .


[ kak wangiiiii ,haha]

[ naimmmmmmm ,haha]


Malam selepas kelas .
Ada lagi agenda lain, main balingbaling pulak da .
hahaha
Aku kena celet kek kat muka tp sayang,
takde gamba :DD
Okey na cerita ni je sebab not in mood lagi . 
Tulis entry ni pon, kanan kain tuala lap hinguss ;pp
Kiri, Vicks .
Haduiii da macam orang sakit kuat, haha


Tengs for reading yaa !

Monday, 26 March 2012

Kenangan manis kau dan aku

Assssalaaamuaaalaiikummmmmm (version budakbudak panggil kawankawan)


Hye awak yang tengah baca ni :p
Terima kasih terus membaca story morie saya yee :))
Sayang awak lebey :*


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 


Tajuk entry da macam untuk pakwe makwe da ann :DD
ehem ehem ehem be serius please!


13 Januari 2011
Pendaftaran baru bagi student FIM , 
Bermula dari sini, aku kenal manusia bernama
Shazz,Miena,Zack,Tira,Tomok,Wan and Acabad :)
And bermula dari sini jugak kita mula start mengenal 
perangai sorang demi sorang .
Ada yang macam ni, macam tu .
Biase la nama pon kawan kan , satu hari tu mesti ade gaduh .
Tipu kalau kata takde gaduh besar kann .
Ade gaduh besar, gaduh kecil pon ade :)) 
Baru la nama nye sweetsour <3




Bila da sampai bulan ke8 tu, baru perasan perangai sebenar
kawankawan kita .
Dalam hati cuma mampu cakap, bila na dekat setahun nie la macammacam taring keluar :DD
Kenapalah 'taring' tu taknna keluar masa awalawal kami kenal dulu ?
Sebab, Allah na uji kita macam mana kita harungi persahabatan kat dunia ni :)
And bila da bergaduh tu mesti salah seorang dari kawan kita akan mula menjauh kan diri .
Sebab ape ?
Sebab terasa ke ?
Sebab busy dengan benda lain ke ?
Sebab rasa dipinggirkan ke ?
Banyak persoalan ...
And masalah tu mula berjangkit dengan diri aku sendiri .
Aku tak tahu kenapa sejaksejak masuk sem 3 ni, 
jarang da keluar lepak malammalam dengan dorang .
Takde pulak aku rasa aku dipinggirkan cuma
aku yang minta dipinggirkan .
Sebab da bosan asyek keluar lepak je .
Sorry korang, aku bukan takna keluar lepak dengan korang 
cuma macam ada something yang buat aku malas na keluar .
Korang selalu tanya kenapa tapi jawapan aku tetap sama MALAS 


Today 26 March 2012
Lagi sebulan duk kat kelana jaya .
Lepas tu praktikal luar masingmasing :(
Semua kenangan manis and pahit aku simpan baikbaik
dalam memory otak aku .
Hope lepas praktikal kita macam duludulu yee :)






Tengs for reading dude :)

Thursday, 15 March 2012

Assalamualaikum :)
Yeahh! Dengan penuh semangat taip entry hari nie
untuk luahkan :'(
Aku tengah sedih nie weh :(
Awak awak takna pujuk saya ke ??
hurmm
Malam malam nie la sebok na emotional la!
Kat kepala nie asyek berlegar legar ayat 
'PELUANG KE DUA'
Penat da na fikir .
Taktaw na bagi jawapan apa .
Yang aku tahu, aku TAKNA
tak taw la takna apa
hihi
Bila terbaca satu cerita kat blog orang laen tentang peluang kedua,
aku rasa YAKIN na bg peluang kedua tu pada dia .

Bila seseorang itu datang kepada kita meminta maaf dan mengakui semua kesilapan yang telah dia lakukan, adakan patut kita beri dia peluang kedua untuk dia berubah ?

Haaaaaa okey :)
Tertarik dengan komen kawan aku sorang nie, 
betul ape die cakap .
Tapi andai kita bagi itu dia tak guna dengan sebaik nye, camne ?
Tak ke kita jugak yang merana .
Menyesal la sebab bg dia peluang ape laa ,
Haaa tu yang malas .

dulu kite macam nie kann, tp sekarang ?? :'(



Takna tulis banyak banyak da ,,
Tunggu jelaaa 
 Bye! 


Friday, 24 February 2012

I THINK I'M MISSING YOU FOR A WHILE

Hye awak awak awak dan awak >>
Satu entry ni saya nak bercakap pasal awak je boley tak ?
Kalau tak boley, saya nak jugak cakap!!


Boley tak kalau saya cakap
macam nie kalau saya terjumpa awak nanti ?
Komfem takkan terjumpe la .
Kite takkan terjumpa kalau masing masing 
tak deal satu tarikh right ?
Saya rinddduuuuuuu kat awak .
Saya tahu awak marah kat saya 
sebab saya macam nak takna je cakap dengan
awak malam awak call saya tu :(
Sory for that :(
Kenapa remove saya kat FB ? 
Besar sangat ke salah saya ?
Kita kawan da lama ann , 
kenapa buat saya macam nie ?
Mak saya kata kan, tak elok 
dera perasaan orang :)
Awak da dera perasaan saya ! Awak takna cakap yang
awak suka kat saya :(
Sampai saya kena cakap 'takde pakwe takde pakwe'
setiap kali awak tanya .
Tapi sebenarnya saya na cakap, awak la pakwe saya :(
Tapi saya takna jadik orang yang tak tahu malu -.-
Saya tahu awak malu na cakap, tapi sampai bila ?
Sejak awak call saya malam tu , awak dah tak call saya
then remove saya dari friend list FB awak .
kenapa sampai macam tu sekali yee ?
Takut nak call, text awak untuk tanya .
Bagi saya , mybe awak da fedup dengan saya kot .
Takpe la, takpayah pujuk awak (hati saya bercakap)
Awak bukan siapasiapa pun di hati saya
Just kawan tapi mesra~
Setiap hari, setiap masa saya tunggu dari mulut awak
yang awak suka kan saya :( 
Tapi tak pernah awak tahu tak .
Kecik hati saya tiap kali awak cakap pasal pakwe .
Saya rase macam na hentak je kepala awak 
kat dinding, awak saje bagi saya sakit hati  cakap macam tu ann .
Tapi untuk orang yang dekat dengan saya sekarang nie,
saya nak minta maaf pasal entry nie :( i'm sory u .

Dahla, takna cakap pasal awak lagi . 


Saturday, 11 February 2012

Ada apa dengan 2 FEBRUARY 2012 ?

Long time no see yaa my sweetheart :) 
Sory, kerana busy start naek sem ni.
Disetiap permulaan haruslah dibaca Bismillah dan diakhiri dengan Alhamdulillah .
Bagitu lah seharian hidup kita .
Sebelum nak memulakan suatu kerja .
Kerja yang belum kita pernah buat, mesti rasa berdebar kan ?
Berdebar macam nak jumpa secret admire kita tu hihi

Entry kali ini, saya nak cerita pasal kolej kesayangan saya!
sayang sangat ke ? wekk :P
Rasa macam sekejap je dah naek sem3
Sem3 ini lah yang banyakk sgt keluar duit :(
Nak pakai buat ini, buat itu haihhh
Duit tu pergi macam air mengalir macam tu aje 
Sem3 ni kami satu batch ada kelas pra-praktikal industri 
walaweh, aku paling tak suka kelas ni la!
Merasa jadi server, cashier, manager and chef of the day :D
Ingat kan senang la nak buat semua tu dalam satu masa
tapi alik2, haihhh susahnya . Banyak sgt kerja .
Tengoktengok aku adalah orang terawal terpilih untuk jadi MOD-
Manager of the Day untuk 2Februari 2012 :) / :(
Okey bila dah start dapat tahu tu, memang menggelabah gilagila
gelisah, tidur malam pon tak lena
sumpah tak tipu, mungkin jadi pada aku aje kot sebab 
aku ni menggelabah sikit .
Dah tahu dah nak dekat MOD tu, lagi buat kerja sambil lewa 
hahaa barang tak cari la, proposal tak siap lagi laa
Nasib baek sangatsangat MOD aku berpartner :))

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * *
CHECK LIST 
Customer 30 pax : Cukup 30 tapi sorang cancel last minute, arghhh!
Centre piece on guest table : Done ! :)
Staff uniform : Done! (MOD tiga hari berturut turut ke ou cari baju :D)
Schedule : Done! 

Okey bila semua dah settle, hati ni mula rasa tak tenang
kenapa, kenapa dan kenapa ?
arghhhhhh tetiba pulak hujan maghrib tu :(
Risau customer yang reserve tak datang .
Tapi Alhamdulillah :) Ada orang yang nak ganti (terpaksa bagi murah) :D

TIME OPERATION 

Budak2 kitchen yang buat main course, appetizer, soup, and dessert :))
Dorang yang buat dessert tu semua :D
Suasana dalam kitchen
Kay dengan periuk belanga hihi 
Saya punya COD (chef of the day :)) sory tak taw rotate. bangang
Peneng dok nyibuk kat kitchen dengan Kay 
Tudung purple tu my Lecturer , Miss Amy and my MOD partner Aishah 
My stewards Tomok Rubini and Akmal
Saya punya penjaga duit hihi Syuhaila
Barisan staff2 Hana Fina Luqman Syuhaila and Asiah


Okey, takda apa nak cite da 
Semua settle! Alhamdulillah :)
Miss kate okey , sebab kitorang baru first time :)
Nak lagi terbaek!
Lepas ni kena fikir pasal COD pulak, haihhh

Tengs for reading and komen gambar saya dalam hati awak2 :DD