Tuesday, 27 December 2011

GOOD BYE

NO NO NO !
Aku bukan say good bye kat korang
Haihhh I'm say good bye to my kedai orange :P
And say Welcome back to FIM :))
Tiap tiap hari membilang hari untuk pergi meninggalkan
kedai orange yang semakin lama semakin boring tahap gaban na mampus!!



Nasib baik la tinggal pucuk pucuk hari je lagi aku na menghadap
kasut kasut tuu
31 my last day kerja kat kedai orange tu
Lepas tu hurayyy ! :P Mesti jeles ann sesape yang
1/1/2012 kerja ?? :PP
Selamat bekerja la kepada kawan kawan ku yang bekerja
pada tarikh tersebut :DD
Haihhh kedai orange, sesungguhnya daku sangat gembira
campur suka campur sedih kerana *terpaksa meninggal kan mu
Ohhh sayu hati ini *cettt sayu la sangat kann memang ini yang kau na kan dila dari first kerja ?? :P
BHahahahahaha

HOPE ORANGE SHOP SUCCESSFUL WITHOUT ME !
GOOD BYE ORANGE SHOP !

Tuesday, 13 December 2011

GANU KITE ..

Huitt huittt
mari mari mari !!!!
Mao cite sini, kasik datang ramai ramai orang
kat blog Dila meh! hehe
Bersamaan bertarikh 7hb Dec 2011 berpacking packing
barang pada siang hari untuk bercuti/ holiday :DD
3 hari 2 malam derr
Yeyyyy!
Kaya beno aku nie sebulan sekali p holiday 
Ehh ade akku kesah pulakk ??
Okey, percutian kali nie kite ke Ganu!
2 in 1 la bro !
GANU= kawan kite kawen + holiday :)

First of all, congratulations to kak  WANA and her husband Aliff :)
Korang comel sangat ..

ON KAK WANA WEDDING 9 DEC :) AT DUNGUN, TERENGGANU

Kak Wana, Dila ingat masa korang akad nikah :)
Pukul 9.54 malam :))

8 DEC 2011
Disebabkan kenduri nye besok, kitorang
ade plan sendiri pada siang hari menjelang
malam akad nikah :D
 Jeng Jeng Jeng !!

OTW TO PANTAI KEMESIK TERENGGANU !

SAMPAI PON, HURAYYY!

Sory la derr, gamba kureng sikit kali nie
sebab nye abang abang photographer xbg lagi :(
Gamba  gamba kat atas aku cilok je
dalam Facebook die :DD

OUR PHOTOGRAPHER (SHAHROL AND IRFAN)

ON THAT DAY, 9 DEC 2011
Isshhh baru pukul 8.30 pagi
da bising bising masuk bilik pengantin .. 
(kami anak dara yg tidur kat bilik pengantin :D)
Pengantin kate "takpe, korang tidur la" ..
hehe sambung la tidur nye balik :D
Terjaga pukul 10.30 pagi makcik makcik dok bising kat
belakang aku nie ! Na tidur ade je halangan laa :(
Isshhh nie tak bley jadik nie, aku kena bangun jugak 
Bangun bangun je semua orang pandang .. 
Alamakkk malu nye !
ahhhh peduli ape aku , wat muka tak taw malu 
terus masuk toilet ... 
Tolong tolong sikit then p mandi & makan tanpa 
tolong dorang masakk :D
eeee anak dara ape niee ??? :P

PENGANTIN KAT SEBELAH KITE TU 

Sebenarnye tujuan kitorang pegi pantai semalam
sebab nak usha tempat ..
Aktiviti outdoor untuk pengantin :D
Tp takde gamba :(
Nanti kalau ade, kite upload yee yee :))

Okey Thanks for reading my story :)







Wednesday, 2 November 2011

MELAKA

Yehaaaaa !
Selalunye orang lepas final exam akan pegi holiday kan
konon untuk melepaskan segala ketensionan laa
tp aku pegi holiday sebelum final exam :D
Tp bagi aku , kalau na pegi holiday bila2 pon boley
tp yang penting ongkos nye kena la ade . 
Kalau takde cmane na jalan jalan kat sana nanti ..
Okey sekarang mao cerita aku punye holiday :))

MELAKA !!

Yeahhh yeahhh yeahhh na pegi MELAKA!
hehehehe 
Ingatkan dalam lukisan je aku dapat pegi tp
lukisan aku jadik kenyataan :D
Tu pon hampir2 tak pegi laa cik dila oi, 
cakap serupa paria kejap na kejap takna .
Orang yang mengajak aku pon mesti bengang sgt!
hahahaha rasakan! :P




Tadaaaaaa !
Tujuan holiday aku sebenarnye na teman 
kakak kakak dan abang abang senior aku
melawat tempat praktikal dorang , saje menyebok :D
Sambil sambil tu cuci mata :P
Holiday kami just 3 hari 2 malam je tp itu pon 
da rasa seronokkkk nye rasa mcm takna balik KJ da ..


Jumaat pagi pukul 2 lebey baru bertolak ke MELAKA, 
janji melayu kann biase la tuu ^_^
Hotel kat MELAKA memang susah na cari, lagi2 
time weekend memang sgt susah, jadik kami tidur kat rumah
kakak abang abang senior kami je . (save money :D)


SATURDAY 

Tengahari, kami ke tempat praktikal dorang sebab ade hal .. Sebelum pegi jalan
ke tempat laen tu, sempat snap picture ^_^




And then kami plan na pegi tengok kapal yang besar gedabak tu! haha Dekat2 ngan 
A'Famosa @ Bangunan Jam tu ha .. Na cari tempat parking punye la susah ! huh! 
MELAKA memang camnie yee ? hehe joke :D Then kami ke Jonker Walk! Yeahhh ! :))

* sebenarnye kami pegi ber5 - 3 girls n 2 boys tp girl kat 
sebelah aku nie, aku tak sure datang dari mane haha





Then malam tu kami terus lepaking kat Pantai Klebang :D 



Kami balik dari Pantai dalam pukul 5 pagi lebey :D 

SUNDAY

Na balik KL da :( Nta bile lagi dapat datang MELAKA lagi .. Settle semua tujuan 
kami kat MELAKA Bandaraya Bersejarah nie ! 
Disebabkan malam semalam kami pegi pantai sebelah pagi, hari nie kami pegi
sebelah petang pulak tp bukan Pantai Klebang laa . 

PORT DIKSON i'm coming !!







*kesian dia, picture dia kurang ada sb busy amek
picture kitorang jee :D


*sory kalau entry aku kali bosan sikit sebab bnyk picture je , saje na eksyen kat
orang yang tak dapat lepak ngan aku tu .. Saje na bagi KAU jeles! hahaha tQ :P



Sunday, 23 October 2011

Hajat Tercapai =)

Huii huii huiii :)
ahaks !
Sebelom nie ade satu entry aku pasal 
duet PTPTN masuk kann2 
Tapi entry aku kali nie na cite pasal 
PTPTN jugak tp duet kuar pulakk heeeee
Tak suke tak suke tp
terpaksa suke jugak sb nie da tersimpan 
lame dalam hati na beli taw :(
Lepas jee aku dapat taw duet PTPTN da masuk, 
aku bersama ngan budak uma plan 
shopping kat TS , 
kebetulan dorang pon tgh masyukkk
memang aku ade geng laa na joli sakan !
kuangkuangkuang
Kebetulan pulak mase tu hari Khamis and
housemate aku ade yg takde kelas petang
so, boley la join aku :D
Denga cite macam ramai je ann
padahal yg pegi nye 3 orang jee !
hampehh !
Biase la janji melayu memang cm gini :P

Husshhhh bes nye tgk barang barang cm gini 
time ade duet .
Cube kau tgk time kau tgh sengkek, kering,
tak berdeuet langsung,
cm mane perasaan kau ?? huh !
Sukar di gambarkan cam ane la aku meratapi
sambil memegang barang yg aku gila sgt tu 
heeeee

budak nie nanges comel laa
kalo aku yg nanges ?? hehehe
Okey, da boley stop cite pasal nanges da :D
Cite pulak ape yg aku beli yee :))
Wey org kalo da gila satu bnde tu sanggup
harungi ape2 cobaan yg datang taw :D
Macam aku !
Walaupon hujan lebat gila punye , 
ade hati ag tu na round2 kat BB ..
Yang dua org tu terpakse la ikut na takna kan .
Lepas da penat round kat BB,
try cari kat TS pulak ..
*weeeeeee*
Da jumpe ! 
Alhamdulillah :))
Penat belek membelek , 
Penat jugak cek itu ini , 
akhir nye aku beli satu handbag comel :))


Aku tak suke color merah tp
aku kena beli color merah jugak
sb color merah nie la color yg paleng
cantik & nmpk comel :D
Harga cume RM 40 je !
Bile da bnyk duet, RM40 tu da macam 
RM10 je bg aku :DD

Second item
Tadaaaaaaaaa :)


Aku suke color die .
Wane wani :))
Tp color die da luntuh sb basuh hari tu :(
Baju nie ade kat kedai TS otw g BB .
Nampak jee baju nie terus try & pegi bayar . 
Da tak kisah housemate aku kata da time nie :P
Tu la aku punye gila , 
tak suke denga nasihat orang .
Alik alik round kat BB, jumpe cm gini
tp harga ag murah , 
Nyesal beb ! Ala takpe
beza RM5 je pon (kata kata orang kaya hahaha)

Aku gile tp sekurang kurangnye
gile aku tak kacau org 
&
tak pinjam duet orang tuk aku 
p shopping :))



Yiippppiiii ! Duet PTPTN da masuk !

Hyeeepp :)
Aku berkira kira & mula terfikir kalo
la time cam gini aku dapat duet PTPTN kann
bagusss :)) 
Dengan senyum yang lebar sampai ke telinga
aku berangan ! hahaa
Da boley maen kira kira da bulan nie bape kali aku 
mintak duet sb na makan tapi bukan makan betul :DD
aku wat p joli ! haha jahat nyee aku :P
Minggu lepas baru je mintak takkan ary nie (17/10)
na mintak duet ag kott ?  haishhh

Hari berganti hari, 
masa berjalan dengan pantas nyee ...
And tanpa diduga YEYYYYYYY !
duet PTPTN da masuk ! 
Yahoooooo ! 
Aku la orang paleng bahagia mase tu sb memang 
aku tunggu selama 2 bulan nie :)) 
Hahaha 
Siap ade orang bgtaw ag yang duet PTPTN da masuk :DD
suke nyeee saya  .... 
Terima Kasih la kat orang tu sb sudi share 
benda benda penting cm gini (bg aku je penting)
hehehehe
Korang penah tgk berok dapat pisang camne upenye ?
ha cm tu la upe aku , bukan rupe berok tu la
rupe aku meloncat kegembiraan la !
tak terkata lepas bace status org yg bgtaw aku tuu :))
da macam org cacat pon ade sb tak terkuar
kata kata yg aku na cakapkan ! hahaha


ha cam nie pon ade , tp aku rase
aku ag teruk kot . haha
tnye jee la ngan roomate aku cam ane
aku lepas taw duet da masuk !
meroyan doe !
Alhamdulillah, cita cita aku . Cita cita ke ??
Impian pon boley , tercapai :)) 
na beli handbag and baju .. 

Tengs for reading my story dude ;)




Saturday, 22 October 2011

Perbezaan antara SUKA, CINTA & SAYANG

Hyepp ;))
Sebelum kat sesape tu na bercinta, 
baek bace artikal nie dulu and
klasifikasikan korg suka cinta or sayang 
pasangan korang :D

Saat kau MENYUKAI seseorang, kau
ingin memilikinya untuk keegoanmu
sendiri.

Saat kau 
MENYAYANGI seseorang, kau
ingin sekali membuatnya bahagia dan
bukan untuk dirimu sendiri.

Saat kau
 MENCINTAI seseorang, kau akan
melakukan apapun untuk kebahagiaannya
walaupun kau harus mengorbankan jiwamu.

Saat kau menyukai seseorang dan berada
disisinya maka kau akan
bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"

Saat kau menyayangi seseorang dan
berada disisinya maka kau akan
bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"

Saat kau mencintai seseorang dan
berada disisinya maka kau akan
menggenggam erat tangannya...
SUKA adalah saat ia menangis, kau akan
berkata "Sudahlah, jgn menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kau
akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kau
akan membiarkannya menangis dibahumu
sambil berkata, "Mari kita selesaikan
masalah ini bersama-sama. "
SUKA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan
dan menawan."
SAYANG adalah saat kau melihatnya kau
akan melihatnya dari hatimu dan bukan
matamu.
CINTA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata,"Buatku dia adalah
anugerah terindah yang pernah Tuhan
berikan padaku.."

Pada saat orang yang kau 
SUKA
menyakitimu,maka kau akan marah dan
tak mau lagi bicara padanya.

Pada saat orang yang kau 
SAYANG
menyakitimu,engkau akan menangis
untuknya.

Pada saat orang yang kau 
CINTAI
menyakitimu,kau akan berkata,"Tak apa
dia hanya tak tau apa yang dia
lakukan."

Pada saat kau suka padanya, kau akan
MEMAKSANYA untuk menyukaimu.

Pada saat kau sayang padanya, kau akan
MEMBIARKANNYA MEMILIH.

Pada saat kau cinta padanya, kau akan
selalu 
MENANTINYA dengan setia dan
tulus...
SUKA adalah kau akan menemaninya bila
itu menguntungkan.
SAYANG adalah kau akan menemaninya dia

saat dia memerlukan.
CINTA adalah kau akan menemaninya tak
perduli bagaimana pun keadaanmu.
SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela




Friday, 14 October 2011

Terima Kasih Banyak Banyak

Assalamualaikum & Hye kawan :)
hehehe

Tengs kawan sb sudi maafkan saya
Tengs kawan sb dengar masalah saya
Tengs kawan sb sudi bergelak ketawa dengan saya
Tengs kawan sb awak selalu ade disisi saya
Tengs kawan sb sudi kawan dengan saya balik 
Tengs kawan sb celikkn mata saya yg buta nie
Walau buruk camne pon perangai saya , Tengs sb sudi terima
keburukkan saya dengan hati yang iklas :)
Berhari hari saya membilang hari untuk jujur dengan
awak tapi saya tak sampai hati na bagi taw
Sb saya takut nanti kehilangan orang yang saya sayang 


Maaf sb selalu saketkan aty awk
Maaf sb selalu kata belakang awk
Maaf sb selalu abaikan awk
Maaf sb selalu tinggal kan awk time awk perlukan saya
Maaf sb selalu tinggikan suara bila bercakap
Maaf sb selalu cubit2 awk sampai lebam *kot
Maaf sb selalu mungkir janji
Maaf sb selalu susahkan awk
Maaf sb saya talam dua muka 


MAAF KAWAN :'(


Saya tak pandai na minta maaf dengan
kata2 pujangga
Saya tak pandai na bermain ayat puisi
Saya tak pandai na jaga hati awk
Saya tak pandai na jaga air muka awk


Ini je yg boley saya wat tuk minta maaf dengan awk
Awk adalah ibubapa sy yg kedua :)
MAAFKAN SAYA :( iloveyoukawan <3




Monday, 26 September 2011

AYERRRRR

Uitt2 ! sory2, setelah sekian lama aku tidak mecoretkan cite di sini kerana tarak ape yg na dicite dan tiada idea ingin dikeluarkan tetapi ary nie aku ingin mencite kan satu cite yg sangat sedey . huhuhuh :'(

Bermula la kisaahhhhh ..... toiiiibbbb :D hehehe
Okey, masuk ary nie 27 September 2011 sudah 6 ary uma KC aku ketiadaan air . Sedey kann . Uma yg sekarang aku duduk nie under kolej, yg laen pon ade jugak under kolej tapi adee je air kat uma dorang . Yang uma aku nie, tak paham la aku . Da na dekat seminggu tarak air . Bile uma ade air, suke sangat membazir . Ha bile da tarak, baru reti na jimat hahahaha Bile die da tarak baru sebok2 na cari :P

Na berak, na kencing, na mandi memang susah . Bayangkan la kena tahan sampai ade bekalan air ade . Camane tuu ? Cube pikir sikit .. Na mnx ngn jiran ? aisshhhhh malu nye saya :P Tapi apakan daya tiap2 ary kami mnx, ade aku kesah pulakkk kan ?? Sekali mnx bukan satu baldi besar tp baldi yg dari kecik kenit tu sampai la ke besar besar nye , hehe
Tak kesah la, janji dorang iklas na tolong bg air :D


Na minum air ponda susah . Sb nye air botol air botol yg telah diisi telah diguna pakai oleh makhluk makhluk nie sebelum pegi ke kelas . hehehe Bile dapat air lebey tu pandai pandai la kami masak sikit, wat mandi banyak :D hehe biase leteewwww 





Bile air da tarak  nie jadik kelam kabut la sume nye . Kedai dobi berdekatan akan kaya wat sementara waktu nie sb ramai student akan hantaq baju untuk dibasuh termasuk la aku, Insyallah . Pinggan mangkuk , periuk belanga , cawan cawan, sudu sudu sume nye terbiaq je sb sume nye tak sangka akan jadi cam gini . Bile da dapat air sebaldi baru la boley basuh segala khazanah khazanah tu sume and tengs untuk budak uma aku yg basuh sume tuu ily all<3 :) 

Bukan itu saja, malah kitorang pon jarang dan sesekali je masak kat uma sb nye air tarak kang na basuh pinggan ngan periuk tu sume . adoiii betul betul masalah la ! Oleh itu, sejak akhir akhir ini jugak la duet poket aku selalu je tinggal 'tarikh luput' , adoiiii kena berjimat . Asyek makan lua jee , abeh tu na wat cam mane da air tarak kann . 

Boley bayangkan cam mane kitorg mandi tanpa air di sisi ?? hehehe terpaksa kitorg wat muke tak bersalah ketuk pintu uma orang semata mata na tumpang mandi :D hehhe Memang tak akan selesa sb kita menumpangkann . Bayangkan cam ane kitorg yg ade kelas pg kol 9 ?? Bangun seawal jam 7.30 pagi dan tidak seperti biase, pegi uma orang na tumpang mandi :D Sementara na kol 9 tuu, boley tido blk :D




Bayang kannn laa ~  hehehe
Kami budak serumah da tnye ofis, tapi ofis kate owner uma yg tak bayar . Mane satu betul nie ? haiyaaaaa Sampai bile na jadi cam nie ? Agak agak la kalo bz pon, kami student kott . Kalo tak mandi seary rasa cm setahun je tak mandi . Tak elok tuk badan dan tumbesaran otak semasa pembelajaran kami :)) So, beringat la sebelum terkena . Jangan menyesal di kemudian ary sudahhh le :P tQ . 
Itu je cite yg sebenarnye aku na cite, tak bes mane pon tapi aku tetap na cite dan share ngan korang yg sudi membaca . 

tQ :))

Saturday, 27 August 2011

MY HOUSEMATE

Kini tinggal la aku keseorangan kat uma meratapi nasib yg belom pulang ke halaman uma :p Sera ngan Farra baru jee gerak, meninggalkan aku yg sedang terlantar demam kat uma, waaaaaaaaaaaaa na blk jugak :'(  Tapi takpe, besok(27/8)aku blk, bye2 KJ ! hehe


Sepeninggalan dorang, takpena na tinggal kann ape2 untuk aku, tinggalkan la nasi ke, megi kee :D hehe sory, cerewet sudahh ! Time aku demam nie la macam2 aku na suap kat mulut nie . Time demam2 nie jugak kadang2 otak bley jadik sikit sinting :D Lagi2 dok uma sensorang niee . 


Berbuka ape la agaknye aku ary nie yee, megi jee la jawabnye . Toksah da pk pasal raya, puasa pon xpenuh ade aty na raya penuh hehehe Bile sensorang niee la segala kenangan akan terkenang . Dengan tu, aku bosan dan tibe2 na wat entry sal budak uma aku :)


Akan rindu kat dorang :))




 Dorg nie bilik numbe 3

Dorg nie bilik numbe 1 



Die nie satu bilik ngan aku :) 

Selamat Hari Raya korang . Semoga raya tahun nie membawa kegembiraan korang di samping yang tersayang :) ILY and IMY alls :* 

p/s : actually entry nie semalam da siap tp disebabkan line intenet yg aku syg tu sakit sekejap terpaksa post hari nie 27/8/2011 :)  



Tuesday, 23 August 2011

WASIAT TERBARU

Rase bosan pulak asyek buat keje yg same je setiap hari . Dengan tu,, aku berniat la na kemas bilik sebelom aku chow ! Meme bersepah bawah katil, macam2 khazanah aku jumpe, jumpe pin peniti la, pin cardboard laa . 


Sampah pon banyak, rambut2 guguq pon banyak . hushh! penatt . Tunggu aku rajen la akan aku buat sume nie, time aku tgh mls jgn la na suruh pape , meme tak kan jalan laa :p
Tengah2 kemas2 tu aku terjumpe 1 WASIAT niee . WASIAT ke ? Bagi aku wasiat la kott ann :D
Aku da perasan bende nie da lame tp aku ingat bukan aku punye, aku pon wat tak taw la nampak bnde nie . Tapi bnde nie buat aku ag sedey :'(


Aku jumpe nie :

Sedey doe . Die blk ary sabtu ptg (20 Ogos) , aku jumpe WASIAT nie selasa (23 Ogos) :'( Bapak lame kott . HAHAHA cmane aku bley tak perasan . Rase sayu aty campur dengan sedey bile bace . Da la blk tak jmpe aku, pastu pulak tinggal kan WASIAT . Meme aku na menangis la jawab nye .  




p/s : sory Jujai aku baru terjumpe benda nie :'( Selamat HAri Raya , Halal kan makan minum aku :( Aku mnx maaf sb aku penah mara kau, pena saketkan aty kau, penah wat kau kecewa, penah wat kau nyampah ngan perangai aku, penah kutuk kau belakang2, penah sentuh kott hal peribadi kau :'( ILY <3