Friday, 16 May 2014

Kisah Hati

Kalau nanti aku sudah tiada,
Ingatlah, yg aku pernah menyayangimu lebih
dari apa pon.
Kalau nanti aku sudah tiada, 
Ingatlah, aku yang selalu kau buli.

Kalau nanti aku sudah tiada, 
Ingatlah, aku yang selalu kau panggil setan.
Kalau nanti aku dah tiada, 
Ingatlah, aku lah yang selalu bermanja dengan kau.

Kalau nanti aku sudah tiada,
Ingatlah, aku lah yang selalu menjadi orang ke3 antara kalian.
Maafkan aku. 

Sungguh, sukar aku melepaskan hati yg satu.
Sungguh.

Kalau nanti aku sudah tiada,
Jangan sesekali kau melawat kuburku.
Roh aku turut menangis jika terlihatmu.

Kerna, disaat aku hidup, tiada harihari aku bahagia.

Disaat hati kita bergaduh sesama sendiri,
Aku menangis tanpa pengetahuan kau.
Kerna, kau bukan yg seperti yg aku kenal dulu.

Sungguh. Aku mohon maaf.
Andai aku bersama ego melangit aku.
Aku cuma mahu kau tahu, aku terlalu makan hati 
sejak kita bekerja sebumbung.

Kadang kala aku seperti org gila. Ye gila kna kau.
Dan aku tersedar, aku masih waras.
Aku mohon maaf terlebih dahulu seandainya perselisihan 
faham kita tiada penghujung.

Selamat aku ucapkan untuk kalian berdua, H.

Tuesday, 14 January 2014

Ini Untuk Awak

Assalamualaikum .
This is what I don't want but I had to .
Sy taknak seksa diri sy, hati sy, perasaan sy .
Sy fikir kehadapan kalau benda ni jadi melarat nak betulkan balik
pon tak mampu dah , mybe harus telan dengan peritnya .
Sy minta maaf .


WEDDING KAKAK

Hai kakak adik abang
mari mari tengok ini gambar sangat 
EKSLUSIFFFF hihi
Nak share gambar sikit masa wedding kakak last year .
Last year sangat .
Last year la bulan 11 :D

Saksiiiiiiikan laaaaaaaaaaahhhhh 


upstairs : Family 9F


upstairs: family 9F but include our family is apis . (baju hitam, kenal sejak baby lagi)


upstairs : Pengantin 


upstairs : Bersama Penanggah 

Okay dah tengok gambar kan , so ? 
mari dengar cerita pula .
hehe masa kenduri tu superb busy!
gambar aku satu pon tkde , kecuali gambar famili ,
itu saje muka aku yang ada .
Seronok! first time kakak kawen , kerja dari A-Z 
buat sama sama . 
Dari barang hantaran ke goodi begs, ke kenduri kawen
semua bekerjasama . 

Dengan bertema kan color orange you! hehe color ni color 
tembak . Tahu kenapa kitorg panggil color tembak ?
Sebab mak :) Mak nak color ni .
Pengantin dh decide nak color purple or merah tapi
mak ye ye nak color ni . hehe
Mybe masa mak kawen dulu mak takpakai color ni kot .
So, nak best kan hati mak, kakak amek color ni jugak :)
Mak suka !

Maaf takbanyak nk share gmbr sbb ini gmbr yg terbaik 
ada dalam camera sendiri .
Last word, thank you so much who attend ! 

Sunday, 12 January 2014

2014

Hai 
Lama gila tak buka blog . Sebulan woooo .
erm erm kira kira setahun lebih jugak la tak buka .
 Happy new year guys :)

Sunday, 17 March 2013

BUNGA MERAH PUNYA


Assalamualaikum :)
Tonight, this song for you Hensem .
I wish you save this song in ur phone music 
and in ur mind .
Even we far away, u always be my Hensem .



Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku

Yang hilang pastikan bersatu
Oh sayang didalam mimpimu


Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang mungkinkah bersatu
Oh sayang dimana dirimu


Malam ini aku sendiri
Menanti dan terus menanti


Malam ini aku sendiri lagi
Menanti dan terus menanti


Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu nanti


Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu pasti


Sunday, 10 March 2013

P E R A S A A N

D A H U L U

Ketika aku sedang bergembira bersama dia
Bagaikan ada taufan yg datang melenyapkan segala yg ku punya
Hati aku seperti dipanah dgn petir yang amat dahsyat
Ku bagaikan terpaku, terkaku dgn musibah yg datang.

Ku akui hidup ku kini dan dulu sangat berbeza
Segala kenangan yg kita lukis tergambar satusatu di hadapan mata ku
Hatiku , usah ditanya , pasti terluka seperti disiat siat

Segala persoalan  yang bermain dimindaku, hatiku

Tiada jawapannya


Sekali lagi aku merintih kepada yang maha Esa
Mata tidak pernah kering dgn air mata yg banyak seperti air hujan
Hanya membuang waktu
Sungguh siasia

Aku mengharapkan cinta yang bukan empunya aku sendiri
Akhirnya cinta itu memakan diriku dan tidak mengenal aku siapa lagi
Sukar untuk aku lafazkan kata maaf
Dan sukar untuk aku menerima maaf


Hati sudah dikoyak, masakan senang hendak bercantum kembali ?
Biar pon hati ini mengatakan rindu, namun tiada sambutan
Berulang kali aku seperti memberi amaran kepada diriku agar
tidak menyebut nama nya lagi tetapi temanteman sekeliling
Seperti memanggil nama itu kembali
Aku diam seketika


Cuba melembutkan hati kembali dengan luka sendiri
Ya Allah, aku pohon tabahkan hati aku sekali lagi ya Tuhan
Aku tak kuat 
Tuhan mendengar rintihan hatiku
Tuhan memberi aku kegembiraan yang tidak terkira
Sungguh besar 



Kini, aku seperti batubatu kecil di tepian pantai
Hanya berserah kepada ombak untuk memukul dan dibawa arus.





Thursday, 7 March 2013

Me more happy

Assalamualaikum 
Hai hai hai awak :)
Gembira nya hati ini hari ni 
Sangat gembira dan berterima kasih kepada 
Allah tuhanku .

*playback story

Lepas habis presentation praktikal dengan chef,
tak sabar nak tunggu result keluar .
Aku sangat sangat la yakin yang aku dapat
result yang baik :)

*true story

And apa yang aku harap selama ni ,
Alhamdulillah :)
Allah memakbulkan doa aku .
I'm so so excited nak bagi tahu orang
yang terpenting dalam hidup aku :)
Seriusly, aku tak pernah dapat result yang 
begitu baik even one semester . 
Ini rezeki aku makna nya . Thank you Allah :)
Even aku tak puas hati dengan performance 
aku masa presentation , tapi aku bersyukur .
Ini rezeki aku . 
And aku sedih bila dapat tahu, kawan kawan aku
tak bernasib baik macam aku .
Aku yakin dorang punya performance lagi baik dari aku .
Ini semua takdir yang tentukan .
Aku bukan nak cakap bangga bila dapat result okey tapi
terkilan macam kawan kawan yang rajin aku tengok
boleh tak dapat A .
Tak semestinya korang tak rajin kan masa praktikal :)

And thank you for all yang support me when I'm down :))
To my family, Hadi, Miena, and semua kawan aku .
Thanks !