Saturday, 27 August 2011

MY HOUSEMATE

Kini tinggal la aku keseorangan kat uma meratapi nasib yg belom pulang ke halaman uma :p Sera ngan Farra baru jee gerak, meninggalkan aku yg sedang terlantar demam kat uma, waaaaaaaaaaaaa na blk jugak :'(  Tapi takpe, besok(27/8)aku blk, bye2 KJ ! hehe


Sepeninggalan dorang, takpena na tinggal kann ape2 untuk aku, tinggalkan la nasi ke, megi kee :D hehe sory, cerewet sudahh ! Time aku demam nie la macam2 aku na suap kat mulut nie . Time demam2 nie jugak kadang2 otak bley jadik sikit sinting :D Lagi2 dok uma sensorang niee . 


Berbuka ape la agaknye aku ary nie yee, megi jee la jawabnye . Toksah da pk pasal raya, puasa pon xpenuh ade aty na raya penuh hehehe Bile sensorang niee la segala kenangan akan terkenang . Dengan tu, aku bosan dan tibe2 na wat entry sal budak uma aku :)


Akan rindu kat dorang :))




 Dorg nie bilik numbe 3

Dorg nie bilik numbe 1 



Die nie satu bilik ngan aku :) 

Selamat Hari Raya korang . Semoga raya tahun nie membawa kegembiraan korang di samping yang tersayang :) ILY and IMY alls :* 

p/s : actually entry nie semalam da siap tp disebabkan line intenet yg aku syg tu sakit sekejap terpaksa post hari nie 27/8/2011 :)  



Tuesday, 23 August 2011

WASIAT TERBARU

Rase bosan pulak asyek buat keje yg same je setiap hari . Dengan tu,, aku berniat la na kemas bilik sebelom aku chow ! Meme bersepah bawah katil, macam2 khazanah aku jumpe, jumpe pin peniti la, pin cardboard laa . 


Sampah pon banyak, rambut2 guguq pon banyak . hushh! penatt . Tunggu aku rajen la akan aku buat sume nie, time aku tgh mls jgn la na suruh pape , meme tak kan jalan laa :p
Tengah2 kemas2 tu aku terjumpe 1 WASIAT niee . WASIAT ke ? Bagi aku wasiat la kott ann :D
Aku da perasan bende nie da lame tp aku ingat bukan aku punye, aku pon wat tak taw la nampak bnde nie . Tapi bnde nie buat aku ag sedey :'(


Aku jumpe nie :

Sedey doe . Die blk ary sabtu ptg (20 Ogos) , aku jumpe WASIAT nie selasa (23 Ogos) :'( Bapak lame kott . HAHAHA cmane aku bley tak perasan . Rase sayu aty campur dengan sedey bile bace . Da la blk tak jmpe aku, pastu pulak tinggal kan WASIAT . Meme aku na menangis la jawab nye .  




p/s : sory Jujai aku baru terjumpe benda nie :'( Selamat HAri Raya , Halal kan makan minum aku :( Aku mnx maaf sb aku penah mara kau, pena saketkan aty kau, penah wat kau kecewa, penah wat kau nyampah ngan perangai aku, penah kutuk kau belakang2, penah sentuh kott hal peribadi kau :'( ILY <3

Monday, 22 August 2011

I misss my friends :*

Baru 3 hari dorang bergerak ke kampung halaman masing masing tp aku da rindu kat dorang . Ohh kalau la dorang taw aku rindu kat dorang :)) Miena, Zack, Shazz, Tira, Erin, Kay, Ieja, Tomok, Acabad, and Wan :D Last day kitorang jmpe sebelum masing masing balik jumaat baru baru nie 19 Ogos 2011 iaitu last paper final exam . Malam tu kitorang buat BBQ without Kay :D Bes sangat walaupon time tu hujan lebat sangat . Aku bukan na cite BBQ tp aku na cite pasal aku rinduuuu kat dorang . 

Kat sini aku akan selitkan gamba kawan kawan aku :)

MIENA :)

Name die Che Hasmina Bt Che Hasim :) Die budak Kelantan :D Bes kawan ngan die sb kepala otak die tak macam org 21 tahun . Org die comel2 walaupon aku tak penah bg taw yg die nie sebenarnye comel :D hahaha Last day jmpe die ary sabtu ( 20 Ogos) aku sempat hantar die ke stesen putra bersama Shazz and Akil :) Last day jugak kitorg buka puasa samasama . Sekarang rindu na denga die marah2, rindu na denga die bercakap , rindu time die kacau aku dulu , rindu kat die walaupon baru 3 ary die balik kelantan :'(

ZACK :)

Nie kawan aku yg kedua name die Nur Zahidah Bt Zulkifli . (sory kalo aku eja name ayah kau salah) :D Die drpd Langat , kann Zack ? Kalo org tak kenal die msti org kate die nie sombong and asyek na moody jee . Same la cm aku sebelom aku betul2 knl die . Die happening sebenarnye . Jarang na tgk die masam mencuka . Otak die kadang2 gila jugak . Last day jumpe die time BBQ kat uma Tomok . Die blk ary sabtu tp tak sempat pon na peluk cium die . Die blk tengahari dengan keadaan tergesa gesa . Miss die :'( 

SHAZZ :)

Hey budak kecik ! Name die Nurshazlyana Bt Kamarzaman . Die baek, suke denga luahan aty org . Die cm kitorg jugak kepala sume sepesen jee . Tp kepala die jendul, kitorg tak ekk . haha Last day jumpe Jumaat lepas anta Miena kat stesen putra (20 Ogos). Die blk sabtu ptg kot tak sempat na jumpe sb aku kua time tuu . Die stay kat Shah Alam jee pon., dekat pon cm ssh jee na jumpe sebelom buka kolej nie . Na tgk die gelak tak bersuara ;) haha pelik ann, tp tula kenyataan nye sal die .Die bermurah aty bagi kitorg pinjam duet die yg bnyak tu :D Tengs Kawan :* Miss u :* :*

TIRA :)

Comel ann die pakai baju kurung ?? Walaupon die tak penah pakai depan aku tp aku dapat bayangkan cm ane muke die :p Die, Athira Hida Bt ......... ehh aku lupe la name ayah kau , sory :D Aku suke denga die gelak , die gelak cm ... haha kelakar . Aku sorg je bley bayangkan cmane die gelak . HAHA die suke bercerita . Sama ada pasal die, kawan2 lame die . Last day jumpe die tadi (22 Ogos) die teman aku tdo seary . Die gerak ptg kol 3 time hujan pulak tuu . huh ! Risau . Da la drive sorang2 :( Die teman aku tgk movie seram semalam, sampai tergelak gelak pdhal movie seram tuu , nmpk sangat kepala otak die gila2 ann ? Cm nie la kawan aku :) Tp belom cukup 24 jam aku da rindu die . Die stay Ampang jee .

ERIN :)

Name of this person is Iryna Idris . sory la aku tak penah amek taw pasal name penuh kau . Die budak Jerantut, Pahang ann ? hahaha walaupon die ag tua drpd aku, tak penah terlintas aku na pggl die kakak :p Stat kenal die time dlm kelas teori jee sb kitorg apartment laen2 . Die seberang sane, aku seberang sini, haa laen kann ? haha Die sorang yg cmane yee ?? Yg aku taw die suke gelak , die seorg yg pemalu . Sampai na lpk ngn kitorg pon takut2 . Die comel :O hehe Last day jumpe die time BBQ jugak mlm tuu . Then ary semalm (21 Ogos) die blk Pahang . Bile da sampai pahang, bebel kate bosan kat aku . HAHA tu la padan muke sape suruh blk awal2 . kann da takde kawan :p Die baek . Tu jee aku na ckp pasal die . Miss u Erin :*

KAY :)

Die budak Pahang jugak tp tak sure belah mane . Die sekampung kott, sebilik, serumah dengan Iryna Idris . Haa mule aku na bercerita pasal die niee . Name die Nurul Fatihah tp name ayah die aku kureng taw la pulak, sory Kay :D haha Die nie kalo korg na taw, pemalu ya amat SUBHANALLAH . Tak terkata malu die . Orang baru kenen2 kan sikit muke da blusher2 merah2 gitu . Na ajak lpk nie, kate malu la ape laa . Agaknye die nie xde hidung kott . haha Sumpah die nie malu tahap gaban ! haha sepesen la tuu ngn Iryna Idris tuu . Malu sgt, ape yg die malu sgt tu aku pon tak taw le . Time BBQ tu die tak join, katenye MALU ! okey,fine . Last jumpe die ary Jumaat betul2 lepas final exam . Miss jugak laa :*

IEJA :)

Aku kawan ngan die stat form 4 tgh tahun , masuk tahun 2011 nie da 3 tahun lebey la kott . Sikit banyak aku taw la perangai die cm ane . Name penuh die Siti Khadijah Bt Mujahidin . Die suke bg aku nasihat kalo aku ade masalah . Die suke bercerita jugak pasal kawan2 die yg tak pernah aku jumpe tuu, pasal abg2 die yg tak penah aku knl rapat tuu . Pasal family die yg aku tak dapat na bayangkan tuu .  Tp bess, denga pengalaman family kau :* Die merangkap teman sebilik aku, sekatil, serumah, sume seeee le . haha Die jarang lepak ngn kitorg . Kalo aku takde duet or mknan die akan share ngan aku :)) Tp time BBQ die ade la join kitorg . Last jumpe die ary sabtu . Die blk ptg da na dekat berbuka . Mase tuu aku kua tak dapat na jumpe die wat kali terakhir :'( No say good bye . Bile IM ngan die tadi rase cm die duk jauh jee padahal die dok Kota Damansara . Dekat sgt ngan uma aku . hahaha Miss die :*

TOMOK :)

Name die takde sangkut paut pon ngn name Tomok and takde kena mengena ngan Tomok New Boyz tuu . haha Name betl die Zulhaifitri Bin Amil (betul ke eja name kau cam tu?) haha sory kalo salah . Die nie, hahahaha sumpah kelakar ! Try cubit puting tetek die komfom die jerit cam pondan . hahahaha kelakar doe ! Yang kelakar tuu la aku miss :'( Body da cantek, jerit pulakk cm tuu hahha sgt2 kelakar . Last day jumpe die time BBQ jugak sb sabtu tghari kott die da gerak blk jumpe awek kesayangan kat Johor . ehhh kau bukan blk Johor ke ?? hehe sory . Kau tak penah na serius samada kau dlm kelas teory atau pon lua kolej . Agak miss jugak la kat kau :) 

ACABAD :)

Orang Perak mali .. hahaha Let me introduce u our second hero in our team . Ashraf Badrum name die tp aku tak taw la name ayah kau hehe sory too say :D Die serumah, sebilik , ape lagi ekk ? Rase nye tu jee la kott ngan Tomok . Die pendiam kott sb time kitorg lpk dok gelak2 die sorg jee diam layan fon die . Orang sume dok gelak cite2 die diamm je cm org mati bini . hahaha Ape ag ekk pasal die ? Last day jumpe die ary sabtu mlm . Sempat jugak la lpk ngan die . Muke die ngan Zack cm muke org takde perasaan . hahaha Miss na lpk ag ngan kau :))

WAN :)

Hahaha saje je letak gamba die yg nie . Nampak comel and muda :p Dengan tak pakai baju naek basikal, elok sgt la tuu . HAHA okey die Wan Azren Bin Abd Kadir . Die drpd Klang . Die kepala otak pon gila daripada kitorg . Kalo na bahan org, pggl la die . Die meme suke bahan org . Kuat gelak , kuat menganjing org . HAHA ape ag yg kuat ? Die nie kalo da jumpe Tomok tu da cm laky bini, asyek bersame jee, jeles aku . Aku ngn mmbe yg laen takde pon cm tuu :p Kalo die gelak SUBHANALLAH , gegar Syed Bistro yg kitorg lpk tu taw . Sume org pndang kat meja kitorg . hahaha Die kepale otak pon gila jugak . Jarang nmpk die serius . Kalo time tgh marah jgn tegur die . abess sume . Die sesuai jadik abg kepada kitorg2 . Last jumpe die ary Jumaat mlm lps BBQ , masing2 blk uma . Miss na lpk ngan kau ag :)

Demikian la tadi 10 orang yang bertuah menjadik kawan2 aku . Korang sume nye bes2 ! Da lame tak lpk sesame kann . Before final da tak bley lpk sama sb na fokus kat study . Abes final tak bley jugak sb sume fokus na blk uma :'( Tinggal aku sendiri kat kc yang terumbang ambing nie :'( Na nanges da cite pasal korang . Rindu sgt na lpk sesame ag . Last aku na cakap , ily and imy tuk 10 orang kawan2 aku tadi :* :)  <3








Wednesday, 17 August 2011

PAPER FINAL EXAM YANG MENGGERUNKAN !

Final tuk Sem 2 memang gempak la aku cakap ! Gila doe, 2 paper yang memang aku rase na BUNUH orang kott . HAHAHA Paper Nutrition memang huh! Penat woo na jawab soklan yang bapak punye banyak . Naseb baek la bley jawab dengan hati yang sedikit tenang :)


Okey sekarang mao cite cm ane aku jawab paper Nutrition pg td (18 August 2011) . Da la pg tu bngun lmbt na g kelas , sumpah kabut gila ! HAHA Lepas mandi, aty da berdebar debar na g kelas , dengan doa dalam aty supaya aku dapat jwb dengan baek dan tenang . huh! Tak sempat na capai ape ape selaen beg kelas je, ingat na bawak nota semalam tp tak sempat jugak . Seminggu exam final takpenah bawak fon . Sudah! Ape kena dengan aku sekarang nie da jadik pelupa pulak , asyek ingat paper jee . 


Okey sampai sudah kat kelas, ohh rupanye ramai ag yang tak masuk . fuhhh naseb baek . Okey da bley mula stat paper da nie . Fes sekali aty aku berkata "try tgk paper kat belakang tu, soklan ape kua" . Mak aiii bapak bnyk soklan Section B die, nie na suruh aku jwb ke na suruh aku telan ?? HAHA serius memang bnyk . Mark for Section B jee da 106 wey . 


Bayangkan orang macam aku nie jawab macam mane , mao tertido aku kat kelas na pk jawapan ann . Okey relax, fes fes kte jawab dulu soklan ABC . Tgk soklan ABC pon susah ! Perghhhh memang terbaekk la Madam nie ann . HAHA Soklan yg konfius, jawapan yang entah tak paasti , hadoiiiii  Lemah betul !


Buat punye buat sampai la kat Section B tuu , nice punye soklan :D waaaaa suke nya saya !
Try tuk buat yang terbaek dengan memerah otak aku sb semalam study pon macam na naek gila aku di buatnya . Ade few soklan yang aku tak bley jawab tp aku maen hentam ajee ape yg sedap bunyi aku letak . HAHA 


Pandang kanan yang tinggal sumenye budak batch kitorg . HAHA tak pernah aku tgk macam nie, dalam kelas tu tinggal 1 batch yang tengah gelabah na siapkan jawapan . Memang aku cakap sape yang puasa ary nie memang batal laa . HAHAHA sumpah seranah sume kua :P 


Aku dapat la jawab walaupon soklan tu payah tahap gaban ! Tak pernah2 aku kua kelas lps exam lambat macam ary nie seumur hidup .HAHA Exam PMR or SPM mesti kua awal 1 jam drpd masa yg die bg . Tp ary nie aku cipta rekod hidup aku . HAHAHAHA Jawab soklan Nutrition jee sampai 1 jam lebey, mak aiiii ! Then aku kua kelas dengan muka mencuka, gembira la kott sb Nutrition da lepas :D


Besok (19 August 2011) last paper for Bisnes Math :)) Yahooooo !