Friday, 24 February 2012

I THINK I'M MISSING YOU FOR A WHILE

Hye awak awak awak dan awak >>
Satu entry ni saya nak bercakap pasal awak je boley tak ?
Kalau tak boley, saya nak jugak cakap!!


Boley tak kalau saya cakap
macam nie kalau saya terjumpa awak nanti ?
Komfem takkan terjumpe la .
Kite takkan terjumpa kalau masing masing 
tak deal satu tarikh right ?
Saya rinddduuuuuuu kat awak .
Saya tahu awak marah kat saya 
sebab saya macam nak takna je cakap dengan
awak malam awak call saya tu :(
Sory for that :(
Kenapa remove saya kat FB ? 
Besar sangat ke salah saya ?
Kita kawan da lama ann , 
kenapa buat saya macam nie ?
Mak saya kata kan, tak elok 
dera perasaan orang :)
Awak da dera perasaan saya ! Awak takna cakap yang
awak suka kat saya :(
Sampai saya kena cakap 'takde pakwe takde pakwe'
setiap kali awak tanya .
Tapi sebenarnya saya na cakap, awak la pakwe saya :(
Tapi saya takna jadik orang yang tak tahu malu -.-
Saya tahu awak malu na cakap, tapi sampai bila ?
Sejak awak call saya malam tu , awak dah tak call saya
then remove saya dari friend list FB awak .
kenapa sampai macam tu sekali yee ?
Takut nak call, text awak untuk tanya .
Bagi saya , mybe awak da fedup dengan saya kot .
Takpe la, takpayah pujuk awak (hati saya bercakap)
Awak bukan siapasiapa pun di hati saya
Just kawan tapi mesra~
Setiap hari, setiap masa saya tunggu dari mulut awak
yang awak suka kan saya :( 
Tapi tak pernah awak tahu tak .
Kecik hati saya tiap kali awak cakap pasal pakwe .
Saya rase macam na hentak je kepala awak 
kat dinding, awak saje bagi saya sakit hati  cakap macam tu ann .
Tapi untuk orang yang dekat dengan saya sekarang nie,
saya nak minta maaf pasal entry nie :( i'm sory u .

Dahla, takna cakap pasal awak lagi . 


Saturday, 11 February 2012

Ada apa dengan 2 FEBRUARY 2012 ?

Long time no see yaa my sweetheart :) 
Sory, kerana busy start naek sem ni.
Disetiap permulaan haruslah dibaca Bismillah dan diakhiri dengan Alhamdulillah .
Bagitu lah seharian hidup kita .
Sebelum nak memulakan suatu kerja .
Kerja yang belum kita pernah buat, mesti rasa berdebar kan ?
Berdebar macam nak jumpa secret admire kita tu hihi

Entry kali ini, saya nak cerita pasal kolej kesayangan saya!
sayang sangat ke ? wekk :P
Rasa macam sekejap je dah naek sem3
Sem3 ini lah yang banyakk sgt keluar duit :(
Nak pakai buat ini, buat itu haihhh
Duit tu pergi macam air mengalir macam tu aje 
Sem3 ni kami satu batch ada kelas pra-praktikal industri 
walaweh, aku paling tak suka kelas ni la!
Merasa jadi server, cashier, manager and chef of the day :D
Ingat kan senang la nak buat semua tu dalam satu masa
tapi alik2, haihhh susahnya . Banyak sgt kerja .
Tengoktengok aku adalah orang terawal terpilih untuk jadi MOD-
Manager of the Day untuk 2Februari 2012 :) / :(
Okey bila dah start dapat tahu tu, memang menggelabah gilagila
gelisah, tidur malam pon tak lena
sumpah tak tipu, mungkin jadi pada aku aje kot sebab 
aku ni menggelabah sikit .
Dah tahu dah nak dekat MOD tu, lagi buat kerja sambil lewa 
hahaa barang tak cari la, proposal tak siap lagi laa
Nasib baek sangatsangat MOD aku berpartner :))

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * *
CHECK LIST 
Customer 30 pax : Cukup 30 tapi sorang cancel last minute, arghhh!
Centre piece on guest table : Done ! :)
Staff uniform : Done! (MOD tiga hari berturut turut ke ou cari baju :D)
Schedule : Done! 

Okey bila semua dah settle, hati ni mula rasa tak tenang
kenapa, kenapa dan kenapa ?
arghhhhhh tetiba pulak hujan maghrib tu :(
Risau customer yang reserve tak datang .
Tapi Alhamdulillah :) Ada orang yang nak ganti (terpaksa bagi murah) :D

TIME OPERATION 

Budak2 kitchen yang buat main course, appetizer, soup, and dessert :))
Dorang yang buat dessert tu semua :D
Suasana dalam kitchen
Kay dengan periuk belanga hihi 
Saya punya COD (chef of the day :)) sory tak taw rotate. bangang
Peneng dok nyibuk kat kitchen dengan Kay 
Tudung purple tu my Lecturer , Miss Amy and my MOD partner Aishah 
My stewards Tomok Rubini and Akmal
Saya punya penjaga duit hihi Syuhaila
Barisan staff2 Hana Fina Luqman Syuhaila and Asiah


Okey, takda apa nak cite da 
Semua settle! Alhamdulillah :)
Miss kate okey , sebab kitorang baru first time :)
Nak lagi terbaek!
Lepas ni kena fikir pasal COD pulak, haihhh

Tengs for reading and komen gambar saya dalam hati awak2 :DD