Monday, 26 March 2012

Kenangan manis kau dan aku

Assssalaaamuaaalaiikummmmmm (version budakbudak panggil kawankawan)


Hye awak yang tengah baca ni :p
Terima kasih terus membaca story morie saya yee :))
Sayang awak lebey :*


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 


Tajuk entry da macam untuk pakwe makwe da ann :DD
ehem ehem ehem be serius please!


13 Januari 2011
Pendaftaran baru bagi student FIM , 
Bermula dari sini, aku kenal manusia bernama
Shazz,Miena,Zack,Tira,Tomok,Wan and Acabad :)
And bermula dari sini jugak kita mula start mengenal 
perangai sorang demi sorang .
Ada yang macam ni, macam tu .
Biase la nama pon kawan kan , satu hari tu mesti ade gaduh .
Tipu kalau kata takde gaduh besar kann .
Ade gaduh besar, gaduh kecil pon ade :)) 
Baru la nama nye sweetsour <3




Bila da sampai bulan ke8 tu, baru perasan perangai sebenar
kawankawan kita .
Dalam hati cuma mampu cakap, bila na dekat setahun nie la macammacam taring keluar :DD
Kenapalah 'taring' tu taknna keluar masa awalawal kami kenal dulu ?
Sebab, Allah na uji kita macam mana kita harungi persahabatan kat dunia ni :)
And bila da bergaduh tu mesti salah seorang dari kawan kita akan mula menjauh kan diri .
Sebab ape ?
Sebab terasa ke ?
Sebab busy dengan benda lain ke ?
Sebab rasa dipinggirkan ke ?
Banyak persoalan ...
And masalah tu mula berjangkit dengan diri aku sendiri .
Aku tak tahu kenapa sejaksejak masuk sem 3 ni, 
jarang da keluar lepak malammalam dengan dorang .
Takde pulak aku rasa aku dipinggirkan cuma
aku yang minta dipinggirkan .
Sebab da bosan asyek keluar lepak je .
Sorry korang, aku bukan takna keluar lepak dengan korang 
cuma macam ada something yang buat aku malas na keluar .
Korang selalu tanya kenapa tapi jawapan aku tetap sama MALAS 


Today 26 March 2012
Lagi sebulan duk kat kelana jaya .
Lepas tu praktikal luar masingmasing :(
Semua kenangan manis and pahit aku simpan baikbaik
dalam memory otak aku .
Hope lepas praktikal kita macam duludulu yee :)






Tengs for reading dude :)

Thursday, 15 March 2012

Assalamualaikum :)
Yeahh! Dengan penuh semangat taip entry hari nie
untuk luahkan :'(
Aku tengah sedih nie weh :(
Awak awak takna pujuk saya ke ??
hurmm
Malam malam nie la sebok na emotional la!
Kat kepala nie asyek berlegar legar ayat 
'PELUANG KE DUA'
Penat da na fikir .
Taktaw na bagi jawapan apa .
Yang aku tahu, aku TAKNA
tak taw la takna apa
hihi
Bila terbaca satu cerita kat blog orang laen tentang peluang kedua,
aku rasa YAKIN na bg peluang kedua tu pada dia .

Bila seseorang itu datang kepada kita meminta maaf dan mengakui semua kesilapan yang telah dia lakukan, adakan patut kita beri dia peluang kedua untuk dia berubah ?

Haaaaaa okey :)
Tertarik dengan komen kawan aku sorang nie, 
betul ape die cakap .
Tapi andai kita bagi itu dia tak guna dengan sebaik nye, camne ?
Tak ke kita jugak yang merana .
Menyesal la sebab bg dia peluang ape laa ,
Haaa tu yang malas .

dulu kite macam nie kann, tp sekarang ?? :'(



Takna tulis banyak banyak da ,,
Tunggu jelaaa 
 Bye!