Sunday, 17 March 2013

BUNGA MERAH PUNYA


Assalamualaikum :)
Tonight, this song for you Hensem .
I wish you save this song in ur phone music 
and in ur mind .
Even we far away, u always be my Hensem .



Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku

Yang hilang pastikan bersatu
Oh sayang didalam mimpimu


Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang mungkinkah bersatu
Oh sayang dimana dirimu


Malam ini aku sendiri
Menanti dan terus menanti


Malam ini aku sendiri lagi
Menanti dan terus menanti


Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu nanti


Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu pasti


Sunday, 10 March 2013

P E R A S A A N

D A H U L U

Ketika aku sedang bergembira bersama dia
Bagaikan ada taufan yg datang melenyapkan segala yg ku punya
Hati aku seperti dipanah dgn petir yang amat dahsyat
Ku bagaikan terpaku, terkaku dgn musibah yg datang.

Ku akui hidup ku kini dan dulu sangat berbeza
Segala kenangan yg kita lukis tergambar satusatu di hadapan mata ku
Hatiku , usah ditanya , pasti terluka seperti disiat siat

Segala persoalan  yang bermain dimindaku, hatiku

Tiada jawapannya


Sekali lagi aku merintih kepada yang maha Esa
Mata tidak pernah kering dgn air mata yg banyak seperti air hujan
Hanya membuang waktu
Sungguh siasia

Aku mengharapkan cinta yang bukan empunya aku sendiri
Akhirnya cinta itu memakan diriku dan tidak mengenal aku siapa lagi
Sukar untuk aku lafazkan kata maaf
Dan sukar untuk aku menerima maaf


Hati sudah dikoyak, masakan senang hendak bercantum kembali ?
Biar pon hati ini mengatakan rindu, namun tiada sambutan
Berulang kali aku seperti memberi amaran kepada diriku agar
tidak menyebut nama nya lagi tetapi temanteman sekeliling
Seperti memanggil nama itu kembali
Aku diam seketika


Cuba melembutkan hati kembali dengan luka sendiri
Ya Allah, aku pohon tabahkan hati aku sekali lagi ya Tuhan
Aku tak kuat 
Tuhan mendengar rintihan hatiku
Tuhan memberi aku kegembiraan yang tidak terkira
Sungguh besar 



Kini, aku seperti batubatu kecil di tepian pantai
Hanya berserah kepada ombak untuk memukul dan dibawa arus.





Thursday, 7 March 2013

Me more happy

Assalamualaikum 
Hai hai hai awak :)
Gembira nya hati ini hari ni 
Sangat gembira dan berterima kasih kepada 
Allah tuhanku .

*playback story

Lepas habis presentation praktikal dengan chef,
tak sabar nak tunggu result keluar .
Aku sangat sangat la yakin yang aku dapat
result yang baik :)

*true story

And apa yang aku harap selama ni ,
Alhamdulillah :)
Allah memakbulkan doa aku .
I'm so so excited nak bagi tahu orang
yang terpenting dalam hidup aku :)
Seriusly, aku tak pernah dapat result yang 
begitu baik even one semester . 
Ini rezeki aku makna nya . Thank you Allah :)
Even aku tak puas hati dengan performance 
aku masa presentation , tapi aku bersyukur .
Ini rezeki aku . 
And aku sedih bila dapat tahu, kawan kawan aku
tak bernasib baik macam aku .
Aku yakin dorang punya performance lagi baik dari aku .
Ini semua takdir yang tentukan .
Aku bukan nak cakap bangga bila dapat result okey tapi
terkilan macam kawan kawan yang rajin aku tengok
boleh tak dapat A .
Tak semestinya korang tak rajin kan masa praktikal :)

And thank you for all yang support me when I'm down :))
To my family, Hadi, Miena, and semua kawan aku .
Thanks !


Tuesday, 12 February 2013

Click !! Click !! Click !!



Taraaaaaaa !!!!
This is my siblings .
We called it F .
Sebab, nama kami bermula dengan huruf F selepas Nur :)
Saje share gambar dengan uOlls semua ;D

Agak teruja sikit sebab dapat pegang bendabenda yang kami pegang tu!
Masa ni dekat rumah pengantin perempuan aka Kak Anem ..
At Seremban 2 ...












:D tengs .

Saturday, 2 February 2013

The people I'm missing

Hye , Assalamualaikum.
Tak jawab dosa, jawab dapat pahala :)
Happy New Year, kihkihkih
Dah sebulan lebih baru nak wish new year, apalah aku ni .
Sorry awak, laaaaaama sangat kita 
tak tulis dekat blog . 
Kita tak busy, cuma kita tak berapa nak rajen
sebab takde idea, idea kita dah kena culik ;O

Cepat sangat rasa masa berlalu .
Pejam celik dah sampai bulan February .
Dan lagi 2 months me at Kelana Jaya .
Lepastu .... Hurrraayyyyy! 
Banyak yang berlaku antara Disember tahun lepas
dan January tahun ini .
Saya mengharapkan February akan menjadi
bulan favorite kita ;( Hope so .

Awal-awal bulan dah ada suprise dengan kawan-kawan .
Tadaaaaaa !
Takyah nak tadaaa sangat lah dila .


Kita rindu dia, dan kita jumpa dia semalam
2 February 2012
Sekejap jumpa dia .
Kita tak balik Damansara, sebab tu tak boleh jumpa 
dia dekat sana .
Ini sebab baik budi bicara Irfan amek kita 
dekat Kelana Jaya taw ;D
Lepak dengan ex-staff Brands Outlet ..
Haaa ada satu lg gambar nak tunjuk . 
Excited gila jumpa diorang :D


Haaaa itu saje nak tunjuk ..
Bye . Night :)

Friday, 11 January 2013

Finale sad .

Assalamualaikum .

Semua bermula daripada I . I yang memulakan salam perkenalan antara kita .
Kita satu kolej, satu apartment rumah .
Setiap hari taksah kalau tiada meseg dari You . Setiap hari , kita cuba kenal hati budi masing2 .
Time running very faster .We do not realize we are becoming more closely .
At the same time, I know you in relationship . My heart saying I'm just saw you is my hero in future .
Everyday, we meet , we date, we watch movie together . Doing all things together .
Many memories of us together .

Not every relationship will be beautiful .
When every day we fight, you only gave in . Never blame me even that is my fault .
Every time, I wish in my heart, I don't wanna lost You . I swear .
Every time before I sleep, I selalu berdoa untuk You , untuk kita . And I berdoa I tak hilang You .
You are strong man . I tak penah nak tahu macam mana hati you . Perasaan you .
I always make You trouble of my perangai semua .
And You always try make me happy even your heart sad . I know .

You tak pernah cerita pada I about your problem .
Because you don't wanna make me worries .
When I'm in problem, you tolong I . Bagi nasihat pada I . You were like my personal pakar motivasi .
Dua hidup yang dah sebati, tidak semudah itu untuk dileraikan .
Jodoh bukan pada tangan manusia . I tak salah kan You sorang tapi I salah kan kita berdua .
I salah juga .
Ramai orang kata, what past is past . But for me, my past is my future untuk jadikan pengajaran .

Kenangan . Bila dah sakit hati, kenangan tu pon kita takna ingat dah .
Siapa yang nak kan perpisahan kan ?
And yes, nak taknak saya kena berjumpa dengan En.Perpisahan juga .
I try . I try to forget You .
I'm sorry lukakan hati You .
I dah takde makna dalam hati You .
Thank you for everythings You have done for me .
I return back Your heart .