Monday, 26 September 2011

AYERRRRR

Uitt2 ! sory2, setelah sekian lama aku tidak mecoretkan cite di sini kerana tarak ape yg na dicite dan tiada idea ingin dikeluarkan tetapi ary nie aku ingin mencite kan satu cite yg sangat sedey . huhuhuh :'(

Bermula la kisaahhhhh ..... toiiiibbbb :D hehehe
Okey, masuk ary nie 27 September 2011 sudah 6 ary uma KC aku ketiadaan air . Sedey kann . Uma yg sekarang aku duduk nie under kolej, yg laen pon ade jugak under kolej tapi adee je air kat uma dorang . Yang uma aku nie, tak paham la aku . Da na dekat seminggu tarak air . Bile uma ade air, suke sangat membazir . Ha bile da tarak, baru reti na jimat hahahaha Bile die da tarak baru sebok2 na cari :P

Na berak, na kencing, na mandi memang susah . Bayangkan la kena tahan sampai ade bekalan air ade . Camane tuu ? Cube pikir sikit .. Na mnx ngn jiran ? aisshhhhh malu nye saya :P Tapi apakan daya tiap2 ary kami mnx, ade aku kesah pulakkk kan ?? Sekali mnx bukan satu baldi besar tp baldi yg dari kecik kenit tu sampai la ke besar besar nye , hehe
Tak kesah la, janji dorang iklas na tolong bg air :D


Na minum air ponda susah . Sb nye air botol air botol yg telah diisi telah diguna pakai oleh makhluk makhluk nie sebelum pegi ke kelas . hehehe Bile dapat air lebey tu pandai pandai la kami masak sikit, wat mandi banyak :D hehe biase leteewwww 





Bile air da tarak  nie jadik kelam kabut la sume nye . Kedai dobi berdekatan akan kaya wat sementara waktu nie sb ramai student akan hantaq baju untuk dibasuh termasuk la aku, Insyallah . Pinggan mangkuk , periuk belanga , cawan cawan, sudu sudu sume nye terbiaq je sb sume nye tak sangka akan jadi cam gini . Bile da dapat air sebaldi baru la boley basuh segala khazanah khazanah tu sume and tengs untuk budak uma aku yg basuh sume tuu ily all<3 :) 

Bukan itu saja, malah kitorang pon jarang dan sesekali je masak kat uma sb nye air tarak kang na basuh pinggan ngan periuk tu sume . adoiii betul betul masalah la ! Oleh itu, sejak akhir akhir ini jugak la duet poket aku selalu je tinggal 'tarikh luput' , adoiiii kena berjimat . Asyek makan lua jee , abeh tu na wat cam mane da air tarak kann . 

Boley bayangkan cam mane kitorg mandi tanpa air di sisi ?? hehehe terpaksa kitorg wat muke tak bersalah ketuk pintu uma orang semata mata na tumpang mandi :D hehhe Memang tak akan selesa sb kita menumpangkann . Bayangkan cam ane kitorg yg ade kelas pg kol 9 ?? Bangun seawal jam 7.30 pagi dan tidak seperti biase, pegi uma orang na tumpang mandi :D Sementara na kol 9 tuu, boley tido blk :D




Bayang kannn laa ~  hehehe
Kami budak serumah da tnye ofis, tapi ofis kate owner uma yg tak bayar . Mane satu betul nie ? haiyaaaaa Sampai bile na jadi cam nie ? Agak agak la kalo bz pon, kami student kott . Kalo tak mandi seary rasa cm setahun je tak mandi . Tak elok tuk badan dan tumbesaran otak semasa pembelajaran kami :)) So, beringat la sebelum terkena . Jangan menyesal di kemudian ary sudahhh le :P tQ . 
Itu je cite yg sebenarnye aku na cite, tak bes mane pon tapi aku tetap na cite dan share ngan korang yg sudi membaca . 

tQ :))

2 comments: