Tuesday, 21 June 2011

RUMAH KAMI SYURGA KAU ?



Agaknye muke aku kalau mara cm nie ke ? haha bapak sakai . Okey cool ! smile dila :) Walaupun rase na marah org tp tetap sabar . huh ! Bercerita tentang AIR .. Air pon mau gaduh ke ? Mesti kelakar kan bunyi nye .Tp saket aty wei bile air yg kite refill 3 4 botol abes cm tu  jee tanpa tinggal satu  titik ! Kau ingat 24 hours keje asyek na refill air tu ke ? Pikir la sikit, kita hidup satu rumah, bukan kau seorang aje yang ade dalam rumah nie .
 Kalau takna refill JANGAN MINUM ! 


Lagi satu, kalau da pandai makan tu pandai2 la cuci pinggan mangkuk dalam singki tu, ingat ade org tlg cucikan ke cm kat mcD tuu ? Ape kau ingat kitorang dalam rumah nie takdekeje ke na manghadap dapur 24 hours ? TOLONG LAA . Tolong la bg KERJASAMA ! Kita hidup satu rumah . Ha da bpe kali aku ulang ayat KITA HIDUP SATU RUMAH ! Bila blk dari kelas mlm, ingat baru berangan na minum air sejuk dalam peti, bukak2 takde pape , 
da r asyek org yang same jee refill .


Bukan na ungkit, tapi pandai2 la pikir . Kat sini takde staff yang bley tolong refill kan air tu, kalo kat mcD yee r . Kesian kan lah org yang blk kelas mlm . Belajar la mengingati orang berjasa :)  Pahamm ?

Lagi satu, lepas masak tolong laa mop lantai, kemas dapur leklok and basuh laa equipment yg korang pakai .Kalau takna mop pon its okey la, janji cuci equipment tuu . Bukan na ckp org laen, aku pon same tp sekurang kurangnye aku cuci blk ape yg aku pakai . Jangan na mengharapkan kat org laen !Tag line RUMAH KU SYURGA KU, sesuai ke untuk rumah yg kite stay skang ?
RUMAH KU SYURGA KAU sesuai la kot :p

dila:) TAKE A LESSON FROM THE STORY :D

2 comments: